Tuesday, November 23, 2010

✿ sape stress? sila geng dengan saya.

salam and hye yuollss...


hari ini bermula dengan exam organic chemistry yang sangat membanggakan. sebab terlupa macam mana nak buat mechanism ye cik non sekalian. 50% soalan suruh buat mechanism. so macam mana tu? ape lagi, buat mechanism rekaan sendiri lah. itu perkara biasa ye. setiap kali exam, wujud mechanism ciptaan terbaru. kuikui. eh elok je aku membebel. korang ingat lagi kan organic chemistry? yang dulu dulu ade belajar tu. time form 4 form5 pon ade belajar rase nye. sebabkan subjek ni, aku rase nyesal amik chem engineering ni. baek aku amik kos kulinari ke, HR ke, perhotelan ke. mesti indah je hidup. tak payah nak tonggeng tonggeng atas katil sebab stress. ye, tonggeng atas katil adalah salah satu cara nak hilang kan stress ye. haaa sila lah cuba. pheeew.
sila abaikan contengan contengan itu ya. itu adalah hasil karya budak tak pandai macam saya. 

so bila stress, aku suka buat semua semua ni. jap jap. nak list kan. haha. mane la tau korang pon same. suke buat benda camni bila stress, bole la kita geng. geng bas sekolah. eh salah. geng kuat stress. ah, ape ape je le.

1) online sampai tak tido pon takpe. asal kan puassssss. haha. bila dah online tu, mula lah nak merayau ke blog blog best. yang dapat menggelak kan aku yang tengah stress ni. hamik kau, tatabahasa class D. contoh nya macam blog dia ni. Ya Allah. kalau korang bace, memang pecah perut, usus, kepala, jantung semua. tak kisah lah geli geli ke, luc luc ke, yang penting lawak nak mam-pos. dunia blog ni macam dah femes kan sekarang? kan kan? budak budak kecik pon dah pandai blogging. wuuu hebat hebat!

2) keluar. dalam erti kata lain jalan jalan. ataupon, lebih mudah untuk difahami, shopping. haaa kan senang. semua orang tau shopping tu menatang ape. macam petang tadi. keluar tapi window shopping je. kire shopping jugak la tu kan? best wooo. usha usha orang. eh cop! usha tu bukan maksud nye ngurat ngurat orang taw. ape kejadah nye aku nak ngurat orang. haishh. usha tu macam tengok gelagat orang. macam macam ada. macam trademark astro tu. haha. itu memang hobi aku ngan my bestie. usha usha, pastu kutuk puji. pfffft..

3) ohhhmaiigood. mesti la makan. bila tensen, 24hours akan rase lapar. muahaha... so makan makan makan dan makan. asyik rase macam nak mengunyah je. ade tak benda yang boleh kunyahhhhhhhhh je. kunyah kunyah dan kunyah. gula getah! tapi geli la pulak nak kunyah lame lame kan. euuuwww. cube bayang kan. walaupon kunyah dalam mulut sendiri, tapi bila dah lama lama, mesti lah geli kan. lagi lagi bila dah hilang rase manis die. haha. dah kenape pulak ni. cerita pasal gula getah. next...

4) karaoke!!! huwaiyoo... syiokk woo. bole jerit kuat kuat. peduli ape aku. aku dah bayar la. phihihi... sape tak suke karaoke, angkat tangan. hah. memang membazir lah usia remaja korang. yela kan. tak kan lah dah ade anak cucu nanti baru nak karaoke kan? kang orang kate buang tabiat pulak. ala, tak kisah lah suare macam katak bentong ke, macam rimau mengaum ke, macam bunyi ekzos moto ke. bukan nak masuk akademi fantasia ponnn. yang penting memang best. kalau tak percaye, pegi la try nyanyi kuat kuat time mandi. kuahkuahkuah...

5) tido memang best. tapi kang sakit pale pulak, asyik tido je. so aku tak suke sangat la tido tido ni. lagi pon, kalau stress, bukan aku bole tido pon. kepale otak dok running pikir benda yang menyetereskan tu. so memang tak kan tertido lah. so tido ni benda yang paling last la yang aku akan buat bile stress. kalau macam dah takde pilihan lain, terpakse lah tido. haha. bole pulak terpakse tido kan.

6) enjoy enjoy jugak. yang wajib jangan lupa. kalau macam dah tak bole kawal sangat kadar kestressan tu, banyak banyak kan lah bace al-Quran. tak pon al mat'surat. mak kate, bagus kalau amalkan al mat'surat ni. so, renung renung kan dan selamat beramal.. ..

dah kot. tu je yang biase aku buat bile stress. aku takde la buat benda benda yang pelik. contohnya, kais sampah ke, cakap sorang sorang ke. wuohoho. belom sampai tahap itu lagi ye. korang pon same kan?? yes!!  so, kita boleh geng. memandangkan rumate sudah pengsan di atas katil, so aku pon nak buat buat pengsan lah jap lagi. eh jap. ekceli, ade lagi 2 paper menanti ye rakan dan taulan. belom habis exam lagi. BELOM. ngahahhuuu...
ape ape pon, peaceeee! 

p/s : entri kali ni pon angkara kestressan. mintak maaf salah silap. esok lusa buat lagi. brr buek buek.
       jempot la like like. komen pon di alu alu kan. kita kan geng.
 nanti i belanje aiskem mcd. ok. cepat like. 


terima kasih kerana membaca. have fun!

32 comments:

Nadia H. said...

aku x stress tp aku dh boleh bfikir dgn waras skrg ni..chem rxn eng ssh woo..ha dah bsedia ngan oc 2 blum? haha..

anassuhada said...

oh yeke. aku amek reaction sem depan. susah eyh? mati lah aku. tonggang terbalik lah hidup aku nant. haha. tp kan. orang kate oc2 lg senang dr oc 1. eh eh?

miss QiLa said...

urm..aku pon ada mnjumpai reaction yg baru utk chem..huhu

anassuhada said...

kann.... haha. hebat tak hebat la kita semua ni.. kalah pengasas kimia. haha.. mati laa..

MissyNursy ♥ said...

hehe..suke wat soklan mechanism time belajar organic chem mase matrik dulu!tp skang aida more to bio la plak skang..hee..

p/s: channntekk tudung! =)

little cart00n said...

kalau stress, bg makan apa pun,semuanya boleh telan kn?tolak batu ngn kayu je..
teeheee :D

anassuhada said...

missy nursy: what???? suka? oh man. kamu adalah orang yang paling bagus dalam dunia. hey, datang sini lah. ajar saya. huahua.
terima kasih sayang. :)

anassuhada said...

cartoon: iyaaaaa. itu tepat sekali ya. pandai lah kamu ni. jom geng! haha.

AiDa AzRyN said...

Jangan stress sangat~ :)

anassuhada said...

oh ye aida. sedang mengurangkan kadar kestressan. hukhuk..

Ain Zulaikha said...

saya nak geng, saya nak geng.. saya pun stress gak.. haha.. btw, i like the way you style your hijab.. beauty..

anassuhada said...

haa jom kite geng. huhu..
thanks ain zulaikha. u too dear. pretty. :)

twinkle twinkle said...

bende wajib ialah makan ;D

anamizu said...

nape comel sgt nih?? ^^

anassuhada said...

twinkle twinkle: iya. 100% sokong kamu. kalau tak makan, semua benda xleh jalan. wuwuw. mak kate, selagi bole makan, makan je. :P

anassuhada said...

anamizu: err.. huhu. thanks :).

Firdani said...

ok, sy dh jadi geng kamu..nak mcd!!mane die ana?hehe

anassuhada said...

haha. ok jom. malam ni kite lepaks mcd jom. tggu tau. muhaha. =)

cik lya said...

comel nye geng kite ni heheh

Sophie Al-yahya said...

waaahh..nasib baik sy dah lepas exam segala..baru habis belajar.. T_T

anassuhada said...

cik lya: terima kasih cik geng. hehe. =)

anassuhada said...

sophie: hehe. ok sekarang sy pon dah habis exam. huwaa. heaven! jom pegi shopping!

afiqah said...

halamakkk dear, stress mmg tkleh dielakkan. smua org akan rasa, tp u comel sgt ahhh. :)

AyuE SurihanyOt said...

chem engine UTM???junior aku la nih..hehe nice..

anassuhada said...

afiqah: huahua.. itu lah pasal. ade tak ubah stress kat klinik. nak satu!!
alhamdulillah awak. thanks. =)

anassuhada said...

sis ayu: huhu sis teros. em em jr kottt. tp sy bukan chem pure, saya polimer. =)

Shaofie said...

amek kimia ke? saye kimia dari UKM. hahaha. boleh wat ionic bond nih. hahaha

anassuhada said...

ha'ah awak. chemical engineering. boleh boleh. kalau covalent bond, macam gay gay or lesbo pulak bunyi nye kan.. huahua.

cik zell said...

terbaeek r ko....wat deco2 kt cover page oc...
ngahhahahaha....

anassuhada said...

eh kamu! tu lah. aku belajar dr abg eric tau. jgn memain cik salmah, eh cik zell. hahah

nuyuEna said...

eh2..kite tau cmne rse bile reka mechanism sndri..hahaha...dulu slalu buat cmtu..prnah fail kot organic chem2..bapak susah nak mati..aish~

anassuhada said...

memag susah wak. huh huh huh. kadang2 menyesal amik chem eng. huhuhuh